Quantcast
Channel: Hviit // For deg som elsker interiør

Moooi Showroom & Marcel Wanders Studio

0
0
Besøket på showroomet til Moooi i var absloutt et av høydepunktene under vår BloggersTour i Amsterdam. Å tre over dørstokken her var som å komme inn et lite eventyrland av eklektisk design, lekenhet, og ikke minst farger. Det var to miljøer som fanget meg, enda de var så ulike. Den ene så lett og leken, sart og feminin. Og den andre, den rake motsetningen, med maskuline elementer som et surfebrett i taket og tunge skinnmøbler mot mørke vegger. Og som vi vet... ulikheter tiltrekker og gjør det hele litt mer spennende. Det som fanget meg var de store bildene fra Vatikanet i Roma, av den kjente fotografen Massimo Listri. Et godt eksempel på Mooois modige lek.

Lokalene, som tidligere har vært en gammel skole, har en takhøyde jeg ikke har sett maken til og vaker vinduer ut mot en grønn og vakker bakgård. Jeg kunne ha vandret rundt her i timesvis og lett forelsket meg i alt. Sjekke det selv hvis du tar turen innom Amsterdam: Moooi Showroom & Brandstore,Westerstraat 187, 1015 MA Amsterdam. 

Etter en kreativ workshop ble vi invitert opp til det helligste, nemlig Marcel Wanders Studio, og det er der magien skjer. Jeg er imponert over deres lidenskap og perspektiv. Spesielt deres evne omfavne respekt, integritet, lagspill, initiativ, forbedring og rett og slett barnslig moro på en og samme  arbeidsplass. Ikke rart designere klarer å komme opp med slike kreative produker når de har så frie tøyler. Jeg kunne fint ha jobbet her. For et kreativt miljø, for noen herlige mennesker!
Foto Linda Elmin

Sneakpeak

Next Oslo
0
0
En liten sneakpeak fra forrige ukes styling. Vi rakk det akkurat før snøen kom, snakk om flaks.  Jeg elsker grønn marmor og strukturen på keramikkesken i midten.  Og bordet! Det er faktisk det gamle bordet som har stått i huset for alltid. Eller å ha stått på hytta i 5 år, har jeg endelig tatt det med hjem igjen. Noen ting skal bare få bli der det alltid har vært, det passer best her hjemme. 

PS: Hytta er lagt ut for salg, ser HER.


Oslo

Previous Sneakpeak
0
0
Jeg er straks på vei ut døren her, skal på et aldri så lite møtemaraton i dag. Og da kom jeg på at jeg ikke har vist deg den fine Oslo Underground posteren! Er den ikke flott?Lyd fra Libratone

Previous Oslo
0
0
Den siste uken har jeg fått en sang på hjernen, du vet, når du går og nynner litt for deg selv, og får litt rare blikk fra de rundt deg, helt håpløst... Jeg er i gang med en ny spille liste på Spotify, og jeg gleder meg til en dag jeg er alene hjemme og skal spille for full guffee og danse rundt for meg selv. Har danseforbud når barna er hjemme,

Som den estetikker jeg er liker jeg lyd, men ikke synet av lyd. I stuen har vi Libratone Lounge som går nesten i ett med veggen bak. Passer meg perfekt, og den spiller knallbra. Om du er mer til farger fåes den i en sprekere fargepalett også, men personlig liker jeg de som er litt mer diskre.

Frejgatan i Stockholm

0
0
 Arkitekt Andreas Martin-Löf har gitt denne leiligheten en unik blanding av smarte løsninger, overdådige materialer samtidig som han har klart opprettholde århundreskiftet sjarm. Leiligheten er over to plan og ligger et par steinkast fra Sveavegen. Jeg liker tyngden som det svarte gulvet gir og er helt forelsket i trappen som noen kanskje vil si har en litt stor fallhøyde. Men et gelender hadde ødelagt hele uttrykket spør du meg...


Me, you and Uber

0
0
Jeg liker følelsen av litt luksus, det er ingen hemmelighet. En ren, stor og trygg bil som lukter godt, en hyggelig sjåfør som kan veien uten å måtte spørre meg eller ringe sentralen, det tar jeg som en selvfølge, men det jeg setter mest pris på med Uber at jeg får vite hvem som er min sjåfør før jeg setter meg i bilen. Med en app velger du type bil og bestiller, får opplysninger om sjåføren og hvor bilen er, og hele veien kan du følge med på på bilens rute. Vel fremme åpner sjåføren pent døren for deg og takker diskre for turen. Betalingen skjer gjennom appen. Genialt. 

Foreløpig har jeg kjørt med Uber i New York, Stockholm og nå sist i Amsterdam. Krysser fingrene for at de kommer til Oslo snart. PS. Er du i Amsterdam kan klikke deg inn på denne linken, og få 15 euro i rabatt på din første Ubertur.Foto 1: Linda Elmin // Foto 2: Susanna Vento

Volkshotel

0
0
Noen hoteller avslappende, døsige, myke og utstråler rolig egentid. Volks Hotel i Amsterdam er helt motsatt. Her er det  høy puls, tempo og ørende ungt liv.  I Roofbaren på 7.etasje kan du kaste deg ut i deilige rytmer til langt ut på natten, hvis du da ikke ble værende i den store lobbyen/baren i første etasje. Og når både hodet, hjerte og føtter har fått nok kan du sove i den deiligeste sengen. Rommene har et røft industrielt uttrykk, med rå betongvegger og dus fargepalett, men absolutt sin sjarme. Jeg likte spesielt godt å sitte i vinduskarmen med macen i fanget, jobbe litt ut i de små nattetimer og se litt på livet.

 PS. Frem til 31 desember får du 15% rabatt om du bruker koden "specials" når du booker rom.

Foto: Susanna Vento.

6 lyspunkt i mørket

Previous Volkshotel
0
0
Jeg er elsker av å tenne lys når når dagene er blitt så korte. Her er våre 6 mest populære, i tilfeldig rekkefølge, fra messing på veggen til marmor på bordet. Sett sammen flere lysestaker i en gruppe og lager stemningsfulle stilleben i høstmørket.


1. POV Wall, Menu // 2. Luster designet av norske StokkeAustad // 3. Etch Wood, Tom Dixon
4. POV Table, Menu // 5. Tallow, helstøpt stearinlys. // Marble, Ferm Living.


Ha det på badet

0
0
Vi har lenge hatt en trekrakk på badet, men jeg har gått litt lei. I dag  ble byttet ut Hee Chair. At jeg ikke har tenkt på det før, jeg syntes den passet perfekt. Stolen er jo laget i pulverlakkert metall og tåler både fuktighet og varme. Planten jar jeg hatt i mange år og nå har den vokst seg stå stor at den nesten har stått litt i veien i stuen. Jeg krysser fingrene for at den vil trives like godt her inne. City of Champions

Hay på Hotel Comwell Aarhus

0
0
Med visjonen om å skape en ekte designhotell har Comwell Aarhus inngått en banebrytende samarbeid med den danske designhuset HAY som designet alt fra tepper, møbler og bilder spesielt for hotellet. Resultatet er en unik design og perfekt interiør som ikke finnes noe annet sted i Danmark. Jeg var der i sommer og lot meg virkelig imponere. Om to uker skal jeg tilbake til Århus og til Comwell. Sist gang fikk jeg knapt nok tid til å nyte loungen, men denne gangen har jeg planer om å få tid til et besøk både i restauranten og i baren... Og nyte utsikten over ett glitrende, julepyntet Århus!


Mørk og mystisk

0
0
Høy, slank, mørk og mystisk... jeg er forelsket! Lampen Amp,  desigent av Simon Legald for Normann Copenhagen, er alt jeg har drømt om av en lampe. Vakker marmor, smokeglass, messingdetaljer og kulltrådlyspære. Jeg vet nøyaktig hvor denne passer inn... hjemme hos meg!


Uten mat og drikke

0
0
Nå er tiden inne for deilige, hyggelige kvelder med venner og familie, gjerne over et godt måltid. Estetikkeren i meg nyter mat og drikke også med øyene og matopplevelsen for meg avhenger mye av hvordan maten er presentert. Da jeg var i Amsterdam med Bloggerstour inviterte vi til middag på Studio Pistache, et lekkert sted som var perfekt for den type fest vi ville ha: avslappet, hyggelig og et sted for mingling og nye bekjentskaper.

Maten var det Lady Grey Catering som for og jeg blir sulten bare jeg tenker på menyen. De laget maten direkte på stedet og det var nesten ikke til å holde ut å sitte der og vente på den ene retten bedre enn den forrige bli servert. De tøffeste startet middagen med en foredrink fra V2C  Gin. Jeg gikk for BOS Icetea som ble min favoritt hele kvelden. Sjekk HER for Coctailoppksrifter. På kjøl var det flasker fra Bier&cO, så det var nok ingen som gikk tørste fra middagen.... tvert i mot :)


Kontaster

0
0
Jeg elsker denne stylingen, den var på trykk i en utgave av Vakre Hjem & Interiører tidligere i år, men jeg tror den tåler å bli vist frem en siste gang.


Foto Sturla Bakken // Styling Linda Elmin

Den nye fargen

Previous Kontaster
0
0
For mange er grønt et symbol på fornyelse og fertilitet og anses å være den fargen for øyet som gir en beroligende og avslappende effekt såvel mentalt som fysisk. Dempede grønne fargetoner gir en rolig følelse og er perfekt for rom der vi skal hvile men er også for konsentrasjonskrevende arbeid, som for et hjemmekontor. Jeg så nettopp en nydelig grønnfarge på et soverom, en farge som var litt Agarvegrønn, men mørkere. Jeg er jo stor fan av hvite vegger, men jeg ser for meg at akkurat den nyansen av grønn er en farge jeg fint kan leve med. 
Bare se for deg denne veggen i en av grønnfargene – et helt nytt rom. Må prøves ut.

Foto Fantastic Frank // Farger Nordsjø // Collage fra Hviit.no

Nordisk Spisehus

Previous Den nye fargen
0
0
Nordisk Spisehus bytter meny annenhver månden og nå har de i samarbeid med Michelin-restauranter fra Oslo og Stockholm satt sammen en spennende meny som presenterer moderne skandinavisk mat fra sin beste side. Kokkene har utforsket de små gastronomiske forskjeller i Skandinavia og tilbyr eksklusive nordiske råvarer som stekt hummer, aromatiske urter, breiflabb, røkt biff marg, gran og løkrom. Eller hva med indrefilet av okse med stekt sortkål, grønnkål, gressløkolje og jordskokksaus? Jeg besøkte resturanten sist uke og her er et lite bilderush, innredningen er like lekker som maten. I like it!


Vinn en Honor 6 smartphone

Next Søndag
0
0
Den siste uken har jeg prøvd ut en helt ny smartphone, Honor 6. Som andre smartphones på markedet har den også et lekkert design og alle de funksjoner man trenger. Men den største og mest imponerende forskjellen er batterikapsiteten. Normalt må jeg lade mobilen minst en gang i løpet av dagen, men det slipper jeg å tenke på. Nå er det nesten 48 timer siden jeg ladet, og de som kjenner meg vet at jeg bruker mobilen mye! Mobilen er mitt kontor, min dagbok, min notatbok, ja du kan nesten si min høyre hånd. Honor 6 tar også sylskape bilder, noe som jeg er helt avhengig av, både til blogg og til instagram. Når skjermen er slått av eller låst, dobbeltklikker jeg på volum ned-knappen og kan ta bilde på et øyeblikk. Perfekt! Du kan lese mer om det Honor 6HER.

I tilegg til å få teste ut telefonen har jeg fått lov til å gi bort en Honor 6 til en av mine lesere. Legg igjen en kommentar om hvorfor akkurat du MÅ ha denne telefonen. Jeg trekker en vinner 10. desember. Lykke til!

Foto Linda Elmin //  Location Comwell Aarhus // Sponset innlegg

Søndag

0
0
Noen ganger trenger jeg en ekstra dag mellom lørdag og søndag, for jeg virkelig elsker søndager og denne helgen kom søndagen altfor fort. Julen begynner å snike seg inn her hjemme, adventslysene er på plass sammen med girlandere og noen julekuler. Vi har akkurat tent lys nr 2, men bildet er tatt tidligere i dag, da det var lyst ute. Ha en super søndag, og glem ikke give awayen!Emmerys fristelser

Previous Søndag
0
0
Det er noe spesielt med danske bakerier, de er i en klasse for seg. Emmerys er absolutt en av mine favoritter, og jeg må alltid innom, om ikke for en lunsj så for en kopp kakao eller en brownie i hånden. Emmerys var det første bakeriet som begynte med en økologiske filosofi med rene råvarer og er kjent for sin lune atmosfære og gode bakevarer. Bakeriene finnes i Århus og i København, så stikk innom neste gang du er i Danmark. Nå i desember anbefaler jeg deg å smake på kokostoppene som er dyppet i mørk sjokolade og vaniljekransene, du kommer ikke til å angre.  

Da jeg var i Aarhus sist var jeg innom Emmerys i  Guldsmedgade i Latinerkvartalet, dette er den første butikken og den er bare så sjarmerende, det vakre gulvet er verdt en besøk i seg selv!Skandinavisk stil

0
0
Siden jeg er i København denne helgen passer det fint å vise deg denne nydelig leiligheten. En klassisk Frederiksberg leilighet med høye paneler, vakre plankegulv og masse sjel. Dette er hjemmet til Shaun Russel, en av eierene av firmaet Skandinavisk som er kjent for sine velduftende lys.


Foto Pia Winther // Stylist Gitte ChristensenUtklipp på clipboards

0
0
Jeg har bunkevis med utklipp, vakre bilder jeg bare MÅ ta vare på, og diverse postkort fra utstillinger og reiser. Denne stylingen ga meg en idé, til hvordan jeg kan bruke dem (får de aldri opp i rammer) og bare jeg får 5 minutter ledig tid tid skal jeg male noen clipboards i matt svart og få satt opp bilder jeg også. Så kan jeg lett skifte u når jeg blir lei eller finner et jeg synes er enda vakrere.Tett i tett

0
0
Det er mange måter å henge opp bilder på, og spør du meg er det ingen regler. Synes du det blir fint, så kjør på! Personlig liker jeg å holde alle ramme innen for en firekant, eller ha en eller to like linjer som rammene går ut fra. Men det var inntil jeg så hvordan den svenske bloggeren Sofie har hengt opp bildene sine – tett i tett! Er det ikke lekkert?Ny blogg: hviitblogg.no

Next Julebord
Previous Tett i tett
0
0
Noen av dere har allerede oppdaget at jeg nå blogger på UnitedBloggers, og fra 01.01.2015 vil bloggen kun bli å finne på hviitblogg.no. Jeg håper du vil følge med meg videre. Forsatt er det noen estetiske detaljer som må på plass, men jeg klarte ikke å vente.

UB er en ny plattform og jeg er i godt seleskap med mange andre bloggere innenfor Mat, trening, skjønnhet, livstil, mote, foto og ikke minst interiør.  Hovedsiden er satt om som et magasin, men jeg velger å ha en vanlig bloggfeed akkurat som før, enn så lenge, så får vi se. Vi sees!

Julebord

Next NY BLOGG

NY BLOGG

Previous Julebord